HANDLEIDINGOK.....aan de slag!
Volg 8 stappen voor een succesvol project
3
7

 

1 - Definieer je project

Het is belangrijk dat je project een duidelijk begin en eind heeft.

2 - Stel de tegenprestatie vast

De tegenprestatie is datgene dat de sponsor krijgt wanneer je een donatie hebt ontvangen. Een leuke tegenprestatie zorgt ervoor dat mensen sneller geld geven.

3 - Definieer je doel

Bedenk hoeveel geld je nodig hebt om je doel te bereiken. In de periode van 1 tot 15 mei kunnen mensen geld geven aan jouw project. Nodig mensen uit om mee te doen!

4 - Het maken van een video

In een video kun je heel goed duidelijk maken wat je project precies is. In de video laat je onder andere zien wie je bent. En je vertelt over de eerste drie punten. Je vraagt of mensen geld willen geven en je geeft aan wat je met dat geld gaat doen. Je laat zien wat je tegenprestaties zijn en bedankt iedereen voor zijn hulp.

5 - Je project opbouwen

Een project waar goed over is nagedacht heeft een grotere kans op succes. Geef je project een korte en krachtige titel. Kies een foto die duidelijk laat zien wat je project inhoudt. Omschrijf in één zin wat je project is. En vertel waarom juist jij dit project moet gaan doen. Vraag aan mensen in je omgeving of ze tips willen geven

6 - Je project promoten

Als je wilt dat mensen je project steunen moet je ze erover vertellen. Doe dat meerdere keren en op verschillende manieren. Een mail naar goede vrienden en familie (met de vraag of zij de mail ook weer aan hun vrienden en familie willen sturen). Daarna kun je je persoonlijke blog, je facebook, twitter en instagram gebruiken om mensen aan je project te herinneren. Doe het ook persoonlijk, vertel erover. Organiseer een sponsorparty, print posters of flyers en verspreid die in je omgeving.

7 - Project updates

Op je blog kun je project updates plaatsen. Wanneer je een bericht plaatst krijgen al je sponsors automatisch een mail. Zolang je project online is, is het belangrijk om sponsors op de hoogte en geïnspireerd te houden. Presenteer je project als een verhaal waar steeds iets nieuws over te vertellen valt…. Bijvoorbeeld:" foto's van onze laatste show" of "we hebben een drukker gevonden". Als je project succesvol is afgerond, vergeet de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt dan niet!

8 - Opleveren tegenprestatie

Wanneer je je project hebt afgerond moet je de tegenprestatie aan je sponsors leveren.


plaats project
Initiatief van Enforz


     
website laten maken door OntwerpNu.nl