Blog

Inspiratiesessie in corona tijd, hoe ziet dat eruit?

Vol enthousiasme startte Callista van den Heuvel in januari 2020 als regiomanager bij Ontluikend Ondernemen. Ze stond in de startblokken om zoveel mogelijk scholen mee te laten doen met het Masterclassprogramma. Maar toen kwam de welbekende kink in de kabel, corona. Nog net voor afgelopen zomervakantie hebben de Masters weer voor een klas gestaan met de Inspiratiesessie. Hoe ziet dat eruit in corona tijd? Callista vertelt.

Lees meer

Is ondernemen het nieuwe gamen?

De typische ondernemersvaardigheden, de 21ste eeuwse vaardigheden, bieden een goede basis voor een grondige blik in de spiegel. In een zoektocht naar de eigen kwaliteiten, waarmee wij in de Masterclass Ontluikend Ondernemen werken, merk je de afhankelijkheid van de ander. In 2011 leerde Theo Verstraten de oprichter van Enforz, Peter Reijns, kennen. Vanuit Enforz namen zij in 2014 het initiatief tot de opstart van de Masterclass Ontluikend Ondernemen voor basisschoolleerlingen, als mvo-activiteit. Waarom vindt hij het zo belangrijk dat de jongere generatie kennis maakt met ondernemen? Theo vertelt.

Lees meer

Ondernemers zijn in mijn ogen de basis voor de economie

Robbert Tol is de oprichter van NTS Solutions en is 1 van onze Masters. NTS Solutions is een bedrijf dat alles op het gebied van tele- en datacommunicatie oplossingen (ICT) biedt aan bedrijven en instellingen. Wij gingen verhaal halen waarom hij is gaan ondernemen, waarom in de ICT en wat hij wil meegeven aan de volgende generatie. Is ondernemen het nieuwe gamen?

Lees meer

Een kijkje in de geschiedenis van SOO

Het is betoverend om te zien hoe innovatief het jonge brein soms kan zijn. De ondernemingsplannen die de kinderen tijdens de Masterclasses van Stichting Ontluikend Ondernemen (SOO) bedenken, zijn hier een goed voorbeeld van. Maar terwijl die ideeën worden bedacht tijdens de Masterclasses, is het interessant om eens te kijken waar het idee voor de stichting zelf vandaan is gekomen.

Lees meer