Blog

Een kijkje in de geschiedenis van SOO

Het is betoverend om te zien hoe innovatief het jonge brein soms kan zijn. De ondernemingsplannen die de kinderen tijdens de Masterclasses van Stichting Ontluikend Ondernemen (SOO) bedenken, zijn hier een goed voorbeeld van. Maar terwijl die ideeën worden bedacht tijdens de Masterclasses, is het interessant om eens te kijken waar het idee voor de stichting zelf vandaan is gekomen.

Lees meer

Inspiratiesessie op de basisschool het Eiland in Zaandam

Op de basisschool het Eiland in Zaandam mochten wij een Inspiratiesessie doen. Onze allereerste Inspiratiesessie en leuk dat het was! Wat wij willen bereiken met onze Inspiratiesessie is het enthousiasmeren van de kinderen. Hun eigen skills laten ontdekken en een tipje van de sluier geven van hoe het Masterclass programma eruit ziet. Maar hoe ziet dat er dan uit?

Lees meer

OBS De Kernschool – Zaandam casestudy les 2

De tweede les gaan de kinderen aan de slag met cultuur-doorbroken taakverdeling en een diepte-analyse voor hun startup. In de vorige les hebben we vanuit 20 ideeën vijf haalbare bedrijfsideeën gekozen.

Lees meer

Casestudy: Ontluikend Ondernemen op basisschool De Kernschool in Zaandam

Volg de kinderen van OBS De Kernschool in Zaandam in hun Ontluikend Ondernemen programma. In de les van begin maart 2020 bedachten de kinderen een bedrijfsidee geïnspireerd op hun land van herkomst. Want OBS De Kernschool is een hele bijzondere school. De kinderen zijn namelijk nog maar kort in Nederland. Soms slechts een maand of misschien al een half jaar. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze Ontluikende Ondernemers zijn! 

Lees meer