Blog

Ondernemer, leer kinderen uit groep 7 en 8 ondernemen

dinsdag 24 december 2019

Onder het motto ‘ondernemen is het nieuwe gamen’ geven wij een Masterclass ondernemen aan kinderen van groep 7 en 8 op basisscholen. Via de Masterclass stimuleren we het ondernemend vermogen van de kinderen.

Ze leren dat je ondernemen kunt zien als een spel. Elke keer ga je een level hoger. Waarin zowel je zakelijke- en persoonlijke ontwikkeling belangrijk zijn voor het succes van je bedrijf. Als ondernemer weet jij dit natuurlijk als geen ander ;)

Hoe leuk zou het zijn als..
Hoe leuk zou het zijn als jij de kinderen in groep 7 en 8  laat kennismaken met ondernemen. Als je ze leert hoe ze van een tof idee een bedrijf kunnen maken. Als ervaren ondernemer ga je in 8 gastlessen aan de slag met een groep kinderen om hun start-up vorm te geven.

Ze schrijven een business plan, leren pitchen en starten een (fictieve) crowdfunding voor hun bedrijf. De leerlingen dingen mee naar een plek in de Grande Finale. Op 3 juni staan 7 finalisten op het podium. Ze battlen voor de ogen van een deskundige jury om de trofee én een plek aan de bestuurstafel van een ondernemer.

Waarom zou je meedoen?

Als ondernemers is je to-do lijst nooit leeg. Dat weten wij als mede-ondernemers natuurlijk ook. Maar beeld je eens in. Hoe zou jij je voelen als jouw team straks staat te shinen op het podium? Dat jij de leerlingen hebt geïnspireerd om later te gaan ondernemen. Ze vergroten belangrijke vaardigheden zoals plannen, organiseren en pitchen nog voor ze naar de middelbare school gaan. Die ondernemende vaardigheden komen zó van pas voor hun (school)carrière.

Benieuwd wat juf Marije van het Montessori Onderwijs Purmerend zo leuk vindt aan het programma?

De masterclass in 2019

De 2019-editie van Masterclass Ontluikend Ondernemen is gewonnen door OBS De Zes Wielen uit Alkmaar de start-up Leerkids. Ze kregen niet alleen een mooie trofee maar mochten ook aan de bestuurstafel plaatsenemen van een gerenommeerde ondernemer. In 2019 was dit de CEO van Vorm Holding, Daan van der Vorm.

Wat ga jij doen

Van januari tot juni ben je betrokken bij jouw groep. Het lesprogramma start in februari met twee introductielessen van 1,5 uur. Daarna volgen 5 inhoudelijke lessen. De leerlingen gaan aan de slag met opdrachten zoals ‘wat is je product?’, ‘wie zijn je klanten?’ en ‘wat kost het allemaal en wat levert het op?’. In de laatste les zullen de teams hun eindpresentatie op school houden. Het hele programma vindt je hier

Wat krijg je van ons

Ontluikend Ondernemen is een jonge, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Je draagt direct bij aan de doorontwikkeling van het programma. Als ondernemers onder elkaar stimuleren we eigen initiatief.

Ons team staat voor je klaar om je alles over het programma te vertellen en ze verzorgen ook nog eens een didactisch programma voor alle masters. Zo leer je didactische vaardigheden die je ook weer mee kunt nemen in je eigen onderneming én breid je je netwerk uit.

Toch is het zien van de glunderende koppies van de kinderen het allermooiste wat je krijgt. Het enthousiasme waarmee ze op het podium staan te shinen is onbetaalbaar.

Doe je mee?

Bekijk de brochure hier