Blog

Winnaars 2019

maandag 10 juni 2019

WINNAARS 2019

 

De 2019-editie van de Masterclass Ontluikend Ondernemen is gewonnen door OBS De Zes Wielen uit Alkmaar met de startup:  

LEERKIDS

Van harte gefeliciteerd, zei de Grande Jury en Kabelo Ooms, winnaar van een vorige editie reikte de trofee uit voor een zaal vol genodigden. Het enorm applaus, de prachtige trofee, het bestuurstafelgesprek (als ondernemers onder elkaar) bij Daan van der Vorm en de eeuwige roem zijn welverdiend. 

Moestafa, Jascha, Steven, Jens, Isabel, Ties en Anne zijn de ontluikende ondernemers van deze startup. Voor immigranten is de Nederlandse taal lastig. En om hen te helpen bedachten zij LEERKIDS dat een speels lesprogramma verzorgt. Op een game-achtige manier leren immigrant-kinderen (groepen 1 t/m 8) de Nederlandse taal. Hoe leuk en belangrijk is dat! 

ALLE FINALISTEN BIJ ELKAAR

Ontluikend Ondernemen Trofee. Van botenreparatie tot lichtgevende sloffen. En wat dacht je van een café waar mensen met een beperking in de bediening staan en een gezellig praatje hebben met klanten?

Deelnemers starten in januari of februari en krijgen een heuse Master toegewezen die hen de kneepjes van het ondernemen bijbrengt. En zo gingen alle startups van idee naar ondernemingsplan naar pitch in de periode januari <> mei. De Grande Jury, Tonny Holtrust, Laurens Pepping en winnaar uit 2016 Kabelo Ooms, moesten wel even stevig aan de slag. De nummers 1,2 en 3 lagen zeer dicht bij elkaar en op het podium lichtte de voorzitter de keuze zorgvuldig toe.
Maar ja: er kan er maar één de beste zijn. LEERKIDS dus!

En dan is er altijd nog de nabrander van Theo Verstraten die dit jaar het gehele programma in goede banen leidde: "jullie zijn allemaal winnaars, wat mij betreft! En daarom krijgen jullie allemaal een medaille: FINALIST MASTERCLASS ONTLUIKEND ONDERNEMEN 2019". Theo kan het mooi brengen en hing bij iedereen de medaille om.

JONG LEREN OF JONGLEREN

De finale in de Stoomhal was weer een heerlijke happening. Wouter van MoreBallsThanMost deed de warming up in de besloten zaal voor kids. En onder groot applaus lieten zij in de Grote Zaal zien hoe snel dat kan gaan: jong leren, dus. 

Rob Smits van Bureau voor Durf en al jaren Master van de Masterclass Ontluikend Ondernemen vertelde een verhaal over helden, gelukzoekers en helpers. De kinderen durfden wel uit te leggen hoe zijn verhaal in elkaar zat en Rob moest goed nadenken over al die antwoorden. 

Tijdens het juryberaad maakte Marc een fotoshoot, waarna de Ontluikende Ondernemers de zaal weer vulden met zeer gespannen gezichten. En dat werd er niet snel minder op, want de voorzitter van het bestuur van de stichting, Peter Reijns, wilde toch echt eerst alle betrokkenen bij de Masterclass bedanken. Zonder al hun bijdragen, inzet en enthousiasme is er geen ondernemerschap onderwijs in de vorm van deze Masterclass Ontluikend Ondernemen, gratis voor iedere basisschool. En dán zouden we kansen gaan missen om samen een sterk ondernemend Nederland te bouwen. Daarom een dankwoord en er kwam een overweldigend applaus. 

Op naar de volgende editie 2020! 

Meld je nu alvast aan via:    info@ontluikend-ondernemen.nl !

Partner worden ?
De Masterclass Ontluikend Ondernemen is een gratis programma voor basisscholen waar veel vraag naar is. Daardoor neemt de hoeveelheid werk en aandacht fors toe. Om het succes van de Masterclass uit te bouwen zijn wij op zoek naar donateurs, sponsors, subsidie verstrekkers en vrijwilligers die willen bijdragen aan dit inspirerend programma. 
Waarom?
Met dit ondernemerschaps-onderwijs bouwen we samen aan een sterk ondernemend Nederland

Doe ook mee!
De Masterclass Ontluikend Ondernemen is een initiatief van Enforz Ondernemende Interim Managers en wordt mede mogelijk gemaakt door partnerships met: 
Routz, Bos & Haeck, BrandendZant en Gemeente Zaanstad. En daarnaast door de vele vrijwilligers waaronder de Master Ondernemers, bedrijfsleven, ouders van kinderen en de scholen zelf.
Meer informatie ? Kijk op:
www.ontluikend-ondernemen.nl en onze Facebookpagina.
Of email ons via info@ontluikend-ondernemen.nl.